A NEW KID ON THE RUE LEFRANC



In mijn portrettengalerij uit de recente weken ontbrak er nog ééntje: Elliot.


Toen ik - samen met "dubbele" kollega Dierik Verbeelen - de lokale feestelijkheden ter gelegenheid van de Belgische nationale feestdag ging bijwonen, eindigde de avond op een gezellige manier bij Michel Smith, die ons op lekkere manzanilla's tracteerde in zijn appartement op de rue Lefranc.


Maar wij  zaten daar niet alleen. 


Een van Dierik zijn kleinkinderen brengt een deel van de zomervakantie bij bomma en bompa door. Zo leert hij meteen de rudimenten van de druiventeelt en kan hij, mooi gebruind op de koop toe, alle trukjes van de stiel aan zijn vriendjes gaan vertellen, als het weer tijd wordt om naar school te gaan.


Tja, wij aten "moules & frites" op de Place de Belgique en Elliot was met een matig entoesiasme bereid om mee te doen maar toen viel het magische woord ... nuggets. De beslissing werd ineens veel gemakkelijker.


Zodra het licht op Perpignan begon te minderen had Elliot een verrassing voor ons in petto: bij iedere stap flikkerden, fonkelden, schitterden, glinsterden ... - weet ik nog wat allemaal - zijn schoenzolen, en in alle kleuren ook nog ! 




He's got .... L E Diodes on the sole of his shoes! 



Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Michel Smith (Wednesday, 29 July 2015 09:24)

    A future Carignan king !

  • #2

    Luc Charlier (Wednesday, 29 July 2015 10:15)

    Yes, Michel, and you'll have a role in his play: "The king and I".